دانشگاههای مازندران میداندار تحقق شعار سال - دبیرخانه استانی تحقق شعار سال
دانشگاههای مازندران میداندار تحقق شعار سال
- 03 Apr 2024
- کد خبر: 1828977
- 113
ساری - ایرنا - مازندرانی ها که در سال گذشته در تحقق شعار سال از جمله استانهای پیش رو در کشور محسوب می شدند برای تداوم این پیشتازی در سال جاری با میدان داری دانشگاه ها، برای جهش تولید با مشارکت مردم خیز برداشته اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران در سال گذشته با برنامه ریزی های درست توانست در تحقق شعار سال از جمله استانهای موفق در کشور باشد. بنا بر آمارهای رسمی ارائه شده در اسفند ماه تورم این استان ۱.۵ درصد کمتر از میانگین کشوری شد که مسوولان ارشد استان پیگیری برای تحقق شعار سال را عامل اصلی این موفقیت دانستند.
در آغازین روزهای سال جاری روسای دانشگاه های این استان به همراه تنی چند از مسوولان دانشگاه های کشور که مازندرانی هستند در بابلسر گرد هم آمدند تا هرچه زودتر سیاست های راهبری تحقق شعار سال جدید که از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اعلام شد را تدوین کنند.
دانشگاه مازندران به عنوان دانشگاه معین این استان در بابلسر در حالی میزبان مسوولین دانشگاهی مازندران بود که مهمانان ویژه ای در این نشست حضور داشتند.
همچنین استاندار مازندران برای تدوین هر چه زودتر سیاست های راهبردی تحقق شعار سال از روسای دانشگاه های کشور که مازندرانی بودند هم کمک خواست تا هرچه زودتر سیاست راهبردی اجرایی شدن شعار سال تدوین شود.
نخبگان دانشگاهی برای هر چه بهتر برگزار شدن شعار سال و عملیاتی شدن آن راهکارهای خود را ارئه کردند. صاحبنظران دانشگاهی بر این باور بودند که جهش تولید در مازندران باید چند بعدی باشد و در جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عملیاتی شود.
حمایت از کسب و کارهای کوچک، استفاده از نخبگان دانشگاهی، توجه به اقتصاد روستا، تدوین قوانین حمایتی در این بخش از سوی مجلس شورای اسلامی، از جمله پیشنهادهای چهره های دانشگاهی برای تحقق شعار سال در این استان بودند.
برخی از چهره های دانشگاهی بر این باور بودند که کنترل بازار خودرو و مسکن یکی از دلایل مهم کاهش تورم در کشور است که در سال جاری باید مورد توجه قرار گیرد.
ترویج کارآفرینی، تسهیل و تبیین گری، جذب اعتماد مردم در سرمایه گذاری های اقتصادی، ممانعت از تغییر کاربری اراضی ارزشمند کشاورزی این استان، و صنعتی کردن کشاورزی در مازندران پیشنهاد برخی دیگر از چهره های دانشگاهی برای تحقق شعار سال بود.
آن چیزی که همه نخبگان و چهره های دانشگاهی به همراه مسوولان ارشد استان برای تحقق شعار سال اتفاق نظر داشتن توجه ویژه به اقتصاد دریا محور در این استان بود.
توسعه دریامحور و اقتصاد دریا که اخیراً بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته که تعریف اقتصاد دریامحور در ادبیات جهانی عموماً با عنوان اقتصاد آبی یا Blue Economy از آن یاد می شود به معنای استفاده پایدار از ظرفیت منابع و گستره های آبی اعم از اقیانوس ها، دریاها، دریاچه ها و جزایر برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال و درنهایت افزایش تولید ناخالص داخلی تعریف می گردد.
بنابراین، حوزه اقتصاد دریا فراتر از مواردی از قبیل شیلات و گردشگری دریایی است و مستلزم ظهور و حمایت از صنایع مرتبط با آب و دریا و ازجمله حمل ونقل دریایی، گردشگری دریایی، انرژی های تجدیدپذیر، آبزی پروری و شیلات، بیوتکنولوژی دریایی، زیست هواشناسی و معدنکاری دریایی است.
اقتصاد دریامحور، راهبردی اساسی، توسعه ای و کنشگرا و درنهایت، تحول آفرین است و با موضوعات مختلف توسعه ای و حاکمیتی مانند جمعیت پذیری، ایجاد زیرساخت ها و ارتباطات گره خورده است همچنین محرک جدی به کارگیری و به کاراندازی صنایع و اشتغال در دریاها و سواحل است.
بنا به گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، ایران با داشتن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی جنوبی و شمالی (۴۰ درصد مرزهای کشور)، کشوری دریایی محسوب می شود؛ ولی در میزان استفاده از این نعمت خدادادی چندان موفق نبوده است.
بیشترین فعالیت در عرصه سواحل کشور، مربوط به محدوده های شهری و روستایی و تأسیسات بندری و نظامی است که همه اینها حدود پنج درصد از ظرفیت سواحل کشور را به خود اختصاص داده اند و حدود ۹۵ درصد از این ظرفیت مورد توجه قرار نگرفته است. در حالی که این مناطق دارای اهمیت ژئواستراتژیک، ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک در مقیاس جهانی و منطقه ای هستند.
توجه به اقتصاد روستا
در این پیوند رییس دانشگاه مازندران گفت: یکی از ابزارهای جدی که می تواند در تحقق بخشی شعار سال کمک کار باشد توجه به اقتصاد و تولید در روستا است.
دکتر حشمت الله علی نژاد اظهار داشت: برای کسب موفقیت بیشتر در تحقق شعار سال تعداد قابل توجه ای از مردم باید در حوزه مشارکت اقتصادی ورود کنند.
وی با بیان این مطلب که حمایت از کسب و کارهای کوچک، استفاده از نخبگان دانشگاهی، تدوین قوانین حمایتی در این بخش از سوی مجلس شورای اسلامی، می تواند در این بخش گره گشا باشد، ادامه داد: بهره مندی از فناوری های نو ظهور در جهش تولید بسیار اثر بخش خواهد بود.
علی نژاد ادامه داد: دانشگاه مازندران در بخش اقتصاد گردشگری، محیط زیست، فناوری های نوین، و اقتصاد دریا محور در راستی تحقق شعار سال و جهش تولید در این خطه از شمال کمک کار خواهد بود.
تدوین برنامه تا خردادماه
استاندار مازندران گفت: چهره های دانشگاهی این استان تا خرداد ماه باید برنامه اجرایی تحقق شعار سال را تدوین و برای عملیاتی شدن ابلاغ کنند.
سید محمود حسینی پور اظهار داشت: تجربه تاریخی نشان داد که اگر کارها به دست مردم سپرده شود اثر بخشی آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
این مقام مسوول تصریح کرد: دانشگاه های مازندران برای افکار عمومی فرهنگ سازی کنند که واگذاری کارها به بخش خصوصی کارآمد یک ضرورت است.
حسینی پور با بیان این مطلب که در سال گذشته با توجه به کاهش نرخ تورم در این استان، مازندران در تحقق شعار سال پیش رو بود، ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده این خطه از شمال در سال جاری هم در اجرای شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شد پیش رو خواهد بود.
استاندار مازندران افزود: هر چند برای تحقق شعار سال تمرکزها بر روی کشاورزی صنعتی است اما پایه همه بخش های اقتصادی در مازندران اقتصاد دریا محور خواهد بود.
حسینی پور با بیان این مطلب که جوانان تحصیل کرده نباید فقط به فکر کار دولتی باشند، ادامه داد: متناسب سازی رشته های دانشگاهی با نیازهای هر منطقه یک ضرورت جدی است.
وی افزود: تدوین طرح آمایش آموزش عالی و سند تحول آموزشی در استان آغاز شد و متناسب سازی رشته ها با نیازهای هر شهر مازندران باید هر چه زودتر تدوین شود.
استاندار مازندران با ذکر این نکته که برای توسعه چند بعدی مازندران به نخبگان دانشگاهی نیاز مبرم داریم، خاطرنشان کرد: مازندران در بخش کشاورزی، صنایع بسته بندی و رونق صنایع دستی به حضور جدی تر چهره های دانشگاهی نیاز دارد.
نماینده عالی دولت در مازندران افزود: کشاورزی مازندران باید به دست مردم سپرده شود و سرمایه گذاران کشاورزی مازندران را به سمت صنعتی شدن سوق دهند.
به گزارش ایرنا، دولت باید نقدینگی بخش تولید را تامین کند، این به بهبود فضای کسب و کار کمک میکند، علاوه بر آن فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار به حداقل خود برسد. خلاصه دولت باید فضای عمومی را برای مشارکت مردم در اقتصاد فراهم کند.
در کنار این اقدامات دولت، مردم نیز در جهش تولید نقش برجستهای دارند، برخی از مهمترین این راهکارها فهرستوار بیان خواهد شد:
۱-ایجاد تعاونیهای مردم پایه برای جذب سرمایههای خرد و سرمایهگذاری آن در تولید، مردم در این بستر میتوانند در جهش تولید مشارکت کنند.
۲_ایرانی باید باور کند خانه خود را خودش باید بسازد، لذا باید از تمام دارایی خود برای ساخت ایران دریغ نکند، گام اساسی در این بخش رونق تولید است، فرهنگ تنآسایی، تنبلی و عدم ریسک باید از ادبیات کاری جامعه ایرانی برداشته شود، همه سرمایه های خُرد به سمت سرمایهگذاری هدایت گردد.
۳_خرید کالای ایرانی، یعنی حمایت از کارگر ایرانی، یعنی حمایت از تولید، یعنی رونق فضای کسب و کار، یعنی ایجاد اشتغال پایدار، مردم میتوانند با خرید کالای ایرانی به رونق تولید و در نهایت جهش تولید کمک بسیار کنند.
۴_مقاومت منفی از طریق نخریدن کالاهای قاچاق، این یعنی حمایت از تولید داخلی، این یعنی اولویت با خرید کالای ایرانی و حمایت از کارگر ایرانی، این در جامعه ما باید به گفتمان غالب تبدیل گردد.
۵_دانشگاهها و جامعه علمی با تشکیل و ایجاد شرکتهای دانش بنیان به رونق تولید، بهرهوری بالا، رقابتی بودن کالای ایرانی کمک کنند، با تحقق این مهم زمینه برای صادرات کالای با کیفیت ایرانی فراهم می شود، با رونق صادرات، تولید نیز جهش خواهد یافت.
۶-پرداخت به موقع مالیات میتواند به رونق سرمایهگذاری و جهش تولید کمک کند، مخصوصاً واحدهایی که این روزها با کمبود نقدینگی مواجه هستند، مردم باید پرداخت مالیات را در راستای رونق تولید کمک به سرمایهگذاری در کشور تلقی نمایند.
۷-مردم میتوانند بخشی از سرمایه خود مثل طلا، ارز و سکه را که در خانه بلوکه کردهاند به بانکها بدهند تا بانکها بتوانند با تکیه بر آنان سرمایهگذاری کنند و از تولید حمایت نمایند، یعنی مهم به تقویت ارزش پول ملی و کاهش تورم کمک خواهد کرد.
۸-افراد دهکهای بالا منابع مالی خود را به سمت سرمایهگذاری در حوزه صنایع سنگین و طرح های بزرگ اقتصادی اشتغال زا سوق دهند، این یعنی خط بطلان بر سوداگری وحمایت از تولید.
۹_خرید سهام شرکتهای دولتی از سوی مردم، دولت نیز باید شرکتهای سودده را در بازار بورس عرضه نماید، این باعث می شود دولت در دیگر بخش ها مثل مناطق محروم سرمایه گذاری نماید.